Η Ματωμένη Λίμνη

Η Ματωμένη Λίμνη

Σχεδιαστής: Λυμπερόπουλος Λουκάς


  • Αριθμός Παίκτων: 2-4
  • Διάρκεια: 30' - 90'
  • Μηχανισμοί: Dice Rolling, Area Movement
  • Κατηγορία: Fantasy, Strategy

Περιγραφή Παιχνιδιού: Επιτέλους βρέθηκε. Γραμμένη με αρχαίους ρούνους πάνω στον τοίχο μιας εγκαταλελειμμένης σπηλιάς. Η θρυλική χαμένη προφητεία της Χάλκανταρ. "Ο θρύλος της Χάλκανταρ θα γίνει πραγματικότητα. Πόλεις θα χτιστούν, πολιτισμοί θα ευδοκιμήσουν, Ήρωες θα λάμψουν. Γύρω από τη λίμνη του Ένιγκον, του ενός και μοναδικού Θεού, στρατιές θα σφαγιαστούν, ψάχνοντας τα βάθη της για τα πολύτιμα πετράδια του. Αλλά στρατιώτες θα σκοτωθούν στα κρυστάλλινα νερά και το όνομά της θα αλλάξει για πάντα. Στο εξής θα λέγεται Ματωμένη Λίμνη. Μόνο ένας θα βρει αρκετά πετράδια. Μόνο ένας θα αποκτήσει την εύνοια του Ένιγκον. Μόνο ένας θα επιβιώσει ".

Το παιχνίδι ξεκινά με κάθε παίκτη να κατέχει μια μικρή πόλη στην έρημο της Χάλκανταρ. Στη μέση του ταμπλό, η Ματωμένη Λίμνη περιμένει να κατακτηθεί. Πετράδια εμφανίζονται στη λίμνη, ενώ μερικά βρίσκουν δρόμους μέσα από ρυάκια και ποταμούς αίματος καταλήγοντας σε αρχαία δέντρα, ερείπια παλαιών πόλεων και καταραμένα βουνά. Ο παίκτης που θα κατορθώσει να μαζέψει πέντε πετράδια και να τα κρατήσει ασφαλή στο Ναό της Πόλης του, γίνεται ευνοούμενος του Ένιγκον και ο λαός του κυριαρχεί ολοκληρωτικά.

Η ματωμένη λίμνη είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τη στρατηγική με την τύχη, δημιουργώντας μία μίξη απλότητας και βάθους σκέψης, σε βαθμό τέτοιο ώστε να απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε λιγότερο έμπειρους παίκτες επιτραπεζίων παιχνιδιών, ηλικίας 10 ετών και πάνω.

Print

Please login or register to post comments.

x

Most Popular