Up Ιn Τhe Air

Up Ιn Τhe Air

Σχεδιαστές: Καρυωτης Αντώνης, Λουριδάς Θανάσης


  • Αριθμός Παίκτων: 2-6
  • Διάρκεια: 30'- 90' 
  • Μηχανισμοί: Card game, Fighting, Hex and counter, Simulation, Grid movement, Campaign/Battle Card Driven, Partnerships, Player elimination
  • Κατηγορία: Wargame, World War II, Aviation/Flight

Περιγραφή Παιχνιδιού: Παιχνίδι εξομοίωσης και στρατηγικής τρισδιάστατης αερομαχίας, γκρουπ εναντίον γκρουπ. Περιλαμβάνει ταμπλό και κάρτες ενεργειών (fire, maneuver, regroup, formation, etc). Το παιχνίδι φιλοδοξεί να αγκαλιάσει όλο το εύρος το Β παγκοσμίου πολέμου, από απλές αερομαχίες επικράτησης με ντογκ-φαιτς, μέχρι επιχειρήσεις μαζικού βομβαρδισμού νύχτας σε στόχους εδάφους. To Campaign mode αργότερα θα αφορά και σε έως 10 ιστορικές αποστολές (πχ Στάλινγκραντ) με την ίδια σύνθεση και αναλογία στις δυνάμεις και τις συνθήκες καιρού, όπως είχαν καταγράφει ιστορικά τότε. Για την έκθεση θα είναι διαθέσιμα το απλό σενάριο 1 για εύκολο (απλή αερομαχία) και το 5 (βομβαρδισμός εργοστασίου με αντιαεροπορικά) για δύσκολο.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει διάφορα σημεία τακτικής, όπως στρατηγική κίνηση στο ταμπλό και διαχείριση ενέργειας/ταχύτητας, και έπειτα  hand management  στις κάρτες, και tempo control στη μάχη (και φυσικά εννοείται σχεδιασμό και σωστό card play). Έχει αρκετά σχετικά πρωτότυπα στοιχεία και πιστεύουμε ότι είναι λίγο βαρύ στην αρχή, αλλά αξίζει όλο τον κόπο. Θα έχει υπέρ αναλυτικό βιβλίο οδηγιών για όλα.

Παίζεται από 2 μέχρι 6 παίκτες, χωρισμένοι πάντα σε 2 αντίπαλες παρατάξεις (άξονας και σύμμαχοι). Διάρκεια από 45 λεπτά μίνιμουμ, μέχρι 2 ώρες.

Print

Please login or register to post comments.

x

Most Popular