Νέα & Εκδηλώσεις

EPITRAPEZIO 2018 - Όροι Συμμετοχής

Όροι συμμετοχής για τον διαγωνισμό του 2018

1. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή και παραπάνω παιχνίδια στον διαγωνισμό.

2. Δηλώσεις συμμετοχής στο info@epitrapezio.com μέχρι τις 01/05/2018. Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του σχεδιαστή, email, τηλέφωνο επικοινωνίας, ο τίτλος του παιχνιδιού, η διάρκεια του παιχνιδιού, οι μηχανισμοί και τα θέματα που χρησιμοποιεί καθώς και μια σύντομη περιγραφή του

3. Για κάθε παιχνίδι που συμμετέχει στο διαγωνισμό θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 20€. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο του διαγωνιζόμενου στην AthensCon και για τις δύο μέρες.

4. Για την καλύτερη προώθηση των παιχνιδιών, προαιρετικά προτείνουμε ο κάθε διαγωνιζόμενος να δημιουργεί παραπάνω από ένα πρωτότυπο ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και μετά το πέρας της παράδοσης των επιτραπεζίων.

5. Τα παιχνίδια (κανόνες, κείμενα στις κάρτες κλπ) υποχρεωτικά πρέπει να είναι στα ελληνικά. (προαιρετικά μπορείτε να το δώσετε ΚΑΙ στα αγγλικά)

6. Η εμφάνιση των παιχνιδιών δεν βαθμολογείται. Για την τελική κατάταξη μετράει μόνο o τρόπος με τον οποίο παίζεται και εξελίσσεται το παιχνίδι. Θα πρέπει όμως να είναι λειτουργικό και άρα τα εξαρτήματα/υλικά του παιχνιδιού πλήρως διαχειρίσιμα και διακριτά.

7. Θα υπάρξουν εκδηλώσεις ανοικτές στο κοινό πριν την τελική παρουσίαση.

Θα γίνουν 4 εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιχνίδια θα ελεγχθούν από τους διοργανωτές και τους κριτές. Στόχος είναι να εντοπιστούν παραλείψεις και τυχόν αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν με βάση τους όρους συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων θα μπορεί να γίνει δοκιμή των παιχνιδιών. Το κοινό θα μπορεί να γνωρίσει τους σχεδιαστές και τα παιχνίδια τους από κοντά. Σε περίπτωση έγκρισης από την επιτροπή ο διαγωνιζόμενος θα προχωράει στην τελική φάση. Εάν κάποιο παιχνίδι απορριφθεί στην εκδήλωση που θα γίνει στις 24/6 μπορεί να επανέλθει εκ νέου στις 2/9 με τις απαραίτητες διορθώσεις. Τυχόν εκκρεμότητες που έχει εντοπίσει η επιτροπή στη πρώτη φάση θα πρέπει να έχουν καλυφθεί μέχρι τις τελευταία συνάντηση. Σε περίπτωση που ο διαγωνιζόμενος δεν δύναται να παρουσιαστεί στις 4 αυτές εκδηλώσεις μπορεί να αποστείλει ταχυδρομικά το πρωτότυπο (εφόσον έχει όμως πληρώσει τη συμμετοχή του). Θα λάβει απάντηση για το αν προχωράει στην επόμενη φάση ή χρειάζονται διορθώσεις. Το επιτραπέζιο μπορεί να επιστραφεί στον διαγωνιζόμενο εφόσον ζητηθεί για να γίνουν οι προσθήκες/ αλλαγές. Τα χρήματα αποστολής επιβαρύνουν τον διαγωνιζόμενο. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο διαγωνιζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να στείλει μόνο τις αλλαγές με εκτενείς οδηγίες για το τι αντικαθίσταται.

Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης επιτραπέζιων είναι 30/9 στο Playce Πανόρμου.

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν περαιτέρω αλλαγές στο παιχνίδι τους πριν η επιτροπή λάβει τις τελικές κόπιες για αξιολόγηση.

8. Η παρουσία στις εκδηλώσεις και στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι προαιρετική καθώς, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του διαγωνιζόμενου. Στο AthensCon 2018 θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος παρουσίασης μόνο για τους διαγωνιζόμενους που θα έχουν ενημερώσει για την παρουσία τους στην τελική φάση μέχρι και 01/11/18.

 

9. Η παράδοση των πρωτοτύπων μπορεί να γίνει από τη πρώτη στιγμή που ξεκινάει ο διαγωνισμός μέχρι και λίγες μέρες μετά το τέλος της τελευταίας εκδήλωσης σε χώρο/τόπο που θα υποδειχθεί. Τα πρωτότυπα θα πρέπει να περιέχουν τους κανόνες καθώς και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα/υλικά για να παιχτούν. Αλλαγές στους κανόνες μπορούν να γίνουν μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των πρωτότυπων.

10. Ο νικητής του διαγωνισμού θα αναδειχθεί μέσα από ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Εξετάζονται η περίπτωση με τη βοήθεια της τεχνολογίας να συμμετέχει και το κοινό.

Τα παιχνίδια βαθμολογούνται με τον κάτωθι τρόπο

 • Gameplay μέχρι 50 βαθμούς
 • Κανόνες μέχρι 15 βαθμούς
 • Ωριμότητα Πρωτοτύπου μέχρι 15 βαθμούς
 • Θεματολογία/ Μηχανισμοί μέχρι 20 βαθμούς

 

Η τελική βαθμολογία των παιχνιδιών θα είναι από 0 έως 100 και θα δημιουργηθεί η τελική κατάταξη. Οι φετινές κατηγορίες στις οποίες διαγωνίζονται τα νέα παιχνίδια είναι:

 • Light
 • Medium
 • Heavy

11. Η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο AthensCon 2018 1 & 2 Δεκεμβρίου 2018. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει το αγαπημένο του παιχνίδι ενώ θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις δώρων κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Μπορείτε να αναρτήσετε το παιχνίδι σας στην λίστα συμμετοχών στο BGG https://www.boardgamegeek.com/geeklist/237724/oi-symmetoxes-toy-diagwnismoy-sxediasmoy-epitrapez

Timeline:

 • Μέχρι 01/05/18 Δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό
 • Εκδηλώσεις σε Board Game Cafe
 • Workshops στο ξενοδοχείο Βασιλικός
 • Μέχρι 30/9/18 Παράδοση παιχνιδιών
 • AthensCon 2018 1 & 2 Δεκεμβρίου 2018 – Τελική φάση του διαγωνισμού

 

Προσοχή:

 • Στην τελική φάση του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν αυστηρά, μόνον όσα παιχνίδια τηρούν τους όρους συμμετοχής.
 • Παιχνίδια που έχουν ήδη υπογράψει κάποιο συμβόλαιο με κάποια εταιρία δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Παιχνίδια που θα υπογράψουν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τίθενται εκτός διαγωνισμού, θα μπορούν όμως να παρουσιαστούν στην τελική φάση.
 • Θα υπάρξουν 1 ή 2 workshops με θέματα γύρω από το Game Design.
 • Η τελική φάση του διαγωνισμού είναι 2 μέρες (Σάββατο και Κυριακή της AthensCon).
 • 6 Νοεμβρίου 2018
 • Author: SuperUser Account
 • Number of views: 890
 • Comments: 0
Rate this article:
No rating
Print

Please login or register to post comments.

x

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

«Ιούλιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234